Just another WordPress.com weblog

MAINAN JIWA..

Salam…
Lamenye x meng”upd8″ blog…(marah ayah ak tgk bm anaknye hancus..hehe)Macam la bz bebeno sdkan xde watpe pun..haha..Idea tu ade n byk je nak wat story tp tah nape nak g kat http://www.wordpress.com tu malas beno rasenye..hahaha…Eish..stop merapu meraban ain..K2..btw,ak juz nak share satu cite ni..cite ni ak amik dari kawan ak..LYNN

Ceritanya adalah begini…

Pada suatu hari, di Baitul Jasad.

******************
Akal : Assalamualaikum.

Senyap sunyi..salam nye x bersambut..dicuba lagi..

Akal : Assalamualaikum.

Masih tiada yang menyambut..dicuba lagi untuk kali ketiga..alhamdulillah, terdengar bunyi kunci dibuka dari dalam..kelihatan Hati di sebalik pintu dengan rupa yang lesu..

Hati : Waalaikumussalam.. Akal rupanya..ingatkan siapa tadi..masuklah..

Akal pon melangkah masuk ke dalam kamar Hati..dilihatnya Hati terus berbaring di sofa..Akal ikut duduk di kerusi yang lain..

Akal : Kita dengar Hati x sihat..tue kita datang melawat..Hati ok x..??

Hati : Aaa..haah..x sihat sikit..kepala cam pening-pening..pastu badan pon cam sakit-sakit..penat sangat kot..

Akal : Hmm..maybe la kot..nampak macam Hati gelap sikit..Hati pergi main berjemur ke..??

Hati : Eh, xde la..xde main berjemur pon..teman Nafs je pergi jalan-jalan..shopping-shopping sikit..

Akal : Ohh..ye ke..

Suasana sepi..dilihatnya Hati sibuk memicit-micit kepalanya sambil memejamkan mata..

Akal : Hati..kita nak cakap sikit la..

Hati : Hmm..kenapa, ‘Kal..??

Akal : Xde la..kita rasa sejak Hati berkawan baik dengan Nafs tue, kita berdua dah macam makin jauh je..bukan lah kita jeles ke ape..cume kita macam rindu la nak spend time, borak-borak ngan Hati macam dulu-dulu..

Hati : Hmm..agak la..xpe, next time kita keluar bertiga eak..

Akal : Hmm..kita bukannya x nak..tapi kita rasa Nafs tue macam x suka je kat kita..bila kita datang dekat je kalau korang ngah berborak, mesti dia tarik Hati pergi tempat lain..kalau dia nampak Hati tegur kita pon, selalu kita nampak dia macam jeling kita..

Hati : Eh, mana ada..Nafs tue baik taw..seronok berkawan dengan dia..dia pandai cari tempat best nak pegi enjoy..hari tue dia bawak Hati pergi satu tempat nie..dengar lagu..seronokkk..! ada orang nyanyi-nyanyi sume..pastu dia ajar Hati macam mana nak main game dekat archade tue..and then, dia kenal kan Hati kat kawan-kawan dia..lelaki..hoho..hensem-hensem sume..tapi tue la..cam ramai yang dah ada GF la tapi..jeles betul..tapi xpe..ada je yang still single-mingle..hoho..nanti kalau Akal nak, Hati bawak Akal pegi sana ye..

Akal terdiam seketika sebelum meneruskan kata-katanya..

Akal : Hati, kita rasa Hati dah berubah la..

Hati terkejut..bingkas dia bangun dari baringnya dan duduk menghadap Akal..

Hati : Hmm..?? Berubah..?? Eh, xde la..mana ada..Hati macam nie gak la..maintain je..

Akal : Tak la..dulu Hati x macam nie..dulu mana ada Hati suke pergi tempat-tempat macam tue..taw pasal tempat tue pon x pernah..pastu mana pernah Hati usha-usha laki macam tue..Hati kan taw x elok wat camtu..sekarang pon Hati dah jarang pergi lawat Mak Usrah..dia selalu tanye pasal Hati taw..

Hati : Ala..dulu Hati x taw sebab xde orang beritahu..lagi pon, bukan selalu pon pergi..baru 4 kali pergi..Akal nie..macam mak orang la..

Akal : Tapi Hati..Hati kan taw benda tue salah..

Hati : Ala..salah apa nya..Hati bukan wat pape pon..Hati juz nak enjoy je..

Akal : Enjoy apa nya kalau dok buat tambah dosa camtu, Hati..??

Hati : Mana ada tambah dosa..?? Bukannya Hati pegang-pegang diorang ke apa..borak-borak je..

Akal : Hati..Hati dah meremehkan hal dosa pahala nie, Hati..Hati taw x kalau Hati wat benda-benda yang ALLAH larang tapi tanpa perasaan yang benda tue salah, Hati akan dapat satu titik hitam kat badan Hati..?? Cuba Hati tengok..Hati perasan x yang Hati dah makin gelap..Hati nak ke jadi hitam betul..??

Hati terdiam..Akal meneruskan bicaranya..

Akal : Kita taw Hati sekarang selalu tido lambat..selalu dengar Hati bangun lambat..selalu termiss Subuh..Isyak pon kadang-kadang Hati terlepas sebab tertido..betul x..??

Hati mendiamkan diri..tapi masih menganggukkan kepala..

Akal : Boleh kita taw kenapa..??

Hati : Hati penat je..tue selalu tertido awal, bangun lambat..

Akal : Kenapa Hati penat..??

Hati : ..sebab teman Nafs..

Akal : X cakap dengan dia yang Hati penat..??

Hati : Hmm..dia tue macam keras kepala sikit..kalau Hati cakap Hati penat, dia still tarik Hati ikut dia gak..kalau Hati cakap Hati x mau ikot, nanti dia merajok..x mau cakap dengan Hati..Hati malas nak ribut-ribut..nanti makin serabut kepala Hati..makin penat nanti..

Akal : Tapi still Hati penat gak kan sekarang..??

Hati mendiamkan diri semula..

Akal : Hati, kita nak cakap..daripada Hati penat sebab ikut Nafs yang x dapat apa-apa..dengan kalau Hati tolak permintaan Nafs tapi dapat pahala..yang mana satu lebih beruntung..?

Lambat Hati menjawab..

Hati : …tolak..

Kelihatan Hati menundukkan kepalanya.

Akal : Hati, kita nasihat Hati sebab kita sayang Hati..kita x mau Hati makin jauh and makin banyak buat benda salah.. kita x taw Hati taw ke x nie, tapi kita selalu nampak Nafs tue duduk-duduk dengan Syaitan..Hati taw kan Syaitan tue pelajar bermasalah..siap ada geng lagi..Kita x mau Hati terikut sampai jadi geng tue..bukannya kita nak sangka buruk ke apa..just langkah berjaga-jaga je..

Hati kelihatan terkejut..

Hati : Eh..Nafs kata dia x kawan dah dengan Syaitan tue..dia kata diorang dah x sependapat, so dia dah x join dah geng tue..

Akal : Hmm..maksudnya dia dah tipu Nafs la tue..bukan sekali kita nampak diorang tue jumpa..banyak kali gak la..tapi kita x sempat-sempat nak beritahu Hati sebab dia selalu ada kat sebelah Hati..

Hati : Tapi Hati x paham..kenapa dia nak tipu Hati..x paham la..ingatkan kitorang kawan baik..

Akal : Hati..ingat x ayat yang Mak Usrah pernah bagi kita dulu..?? Yang Syaitan memang dah berjanji untuk memesongkan manusia dari jalan ALLAH sampai tibanya hari akhirat..and dia memang akan sengaja buat macam dunia nie terasa indah untuk kita sampaikan kita terpedaya..Hati pon taw kan..Hati yang control seseorang tue..sebab tue kita rasa dia aim Hati..

Hati kelihatan kecewa..terlihat kesedaran terlukis di mukanya..

Akal : Hati..kita nak cakap banyak pon, kita pon bukan taw sangat..ada benda yang kita x taw and kita pon x paham sangat..kalau Hati nak, kita boleh kenalkan sorang kawan kita nie..nama dia Furqan..insyaALLAh dia boleh tolong terangkan sume-sume yang Hati nak taw and tanye..

Hati memandang Akal dengan pandangan terharu..

Hati : Terima kasih ‘Kal sebab sedarkan Hati..beruntung sungguh Hati dapat kawan macam Akal nie..

Akal : Ala..kita bukan wat pape pon..sume tue ALLAH yang izinkan..

Kedua-dua pon tersenyum..

Akal : Ok la, Hati..kita nak kena pergi nie..ada hal nak kena settlekan..Hati rehat la ye..nanti bila da sihat balik, jenguk-jenguk la Mak Usrah..dia rindu betul ngan Hati..baby Iman ngan Islam pon dah lama x kena timang ngan Hati..

Hati : InsyaALLAH..kalau Akal rajin, nanti sampaikan la salam Hati kat diorang ye..

Akal : InsyaALLAH..Hati rehat ye..

Akal pon beredar meninggalkan Hati untuk berehat..

Urm,banyak kan pengajaran daripada cerita ni…
Antara yg ak leh conclude la…
1)Syaitan tu sentiasa ada di mana2 untuk sesatkan kita…
2)Gunakan akal sebaik-baiknya..Allah kurniakan akal untuk kita berfikir mana yang baik mana yang buruk…
3)Lumrah..Hati manusia senang je nak dibolak balikkan..So,kita la yang kena jaga hati kita supaya sentiasa istiqamah,supaya sentiasa bersih dan suci…Jgn biarkan ia hitam sampai da xleh da nak dibersihkan…

So,yang mane satu pilihan anda..nak ikut kata HATI atau AKAL???Fikirkanlah…
ALLAH sentiasa membuka pintu taubat untuk hambanya…Bertaubatlah dan berubahlah sebelum terlambat…(Peringatan untuk diri ini juga..) =)

Salam…

Salam…

Urm,arini rase macam nak cite pasal TEMAN,KAWAN,SAHABAT dan yg seerti dgnnye…hee~
Ramai manusia yg ak da kenal sepanjang hampir 21 tahun ak hidup kat dunia ni…And ramai jugakla yg telah menjadi kawan2 ak..Kawan2 yg pelbagai ragam,pelbagai keletah yg melengkapkan hidup ak…

Kalau,sebut pasal kawan,sahabat sume ni,pelbagai quotes pasal mende2 ni..And setiap org mendefinisikan kawan dari pelbagai sudut yang berbeza…

Bagi ak kawan ni…-Saling menerima seadanya..Jangan terima yg baik sahaja,yg buruk pun kene terima jugak..
-Biar jauh dimata tapi dekat di hati..=)
-Kawan xsemestinya selalu bersama..Asalkan bond tu x putus..Ingat mengingati itu sudah cukup..
-JUJUR! NO HYPOCRITE! Kalo Depan kate lain,belakang kate lain tu bukan kawan namenye…

Kalo ikutkan byk je ak nak ckp pasal kawan ni..tapi kalo ikut sampai esok pun x setel..hehehe
Tapi yang penting kita bersahabat tu biarlah kerana ALLAH
Jangan kite ni kawan dgn sesorg sbb dye tu KAYA,CANTIK,HOT,PANDAI dan yg seerti dengannye..
Tula bagi ak kawan yg HIPOKRIT..TAK IKHLAS!
Kalo macam ni la kite berkawan,x kemana la kite..
Kalo macam ni la niat kite berkawan,baik “kamu” interview dulu sape2 yg nak jadi kawan “kamu”…
Then tulis siap2 kat meje interview tu..
“SAYA HANYA MENERIMA ORG YG HOT,CANTIK,PANDAI,KAYA SAHAJA MENJADI KAWAN SAYA!”(Just merapu,merepek je ni.hehehe)

Tapi jgnlah memilih kawan..x semestinya org yg kite nampak x baik tu x baik..munkin org yg kite x ske la tu sahabat sejati kita…DONT JUDGE BOOK BY ITS COVER!(Peringatan untuk diri ak jugak..(@.@))

Untuk kawan2 ak,ak syg korg!!Ak harap hubungan kite kekal sampai bile..Thx sbb slalu ade untuk ak..AK tau ak pun bukan lah kawan yg baik untuk korg..But,trust me,I always try to be the best for u!
U ALWAYS HAVE MY SHOULDER TO LEND AND CRY!=)

I LOVE ALL OF MY FRIENDS!!!MMUAHXX!!
Teman yang baik ialah org yg dapat berkata benar kepada kite bukan org yg selalu membenarkan perkataan kita….

Salam…

MY BEST FRIEND FOREVER!!!FAIN!

RYHAN..THX 4 EVRYTIN..LOVE U~~..TIKAH,AK SYG KO!!hehe

MAI N CKIN~~ BEST BUDDIES!!

YUN,ANIS,MIN N SAL..ALthough x slalu ngan korg..ak ttp syg korg!

MY ALONG!~~

FOREVER BESTIES~~

-p/s:tuk sape yg xde dalam gambar doesnt mean ak x syg korg tau..byk sgt da gamba kat atas ni..hee~~

Salam…

Btw,baru2 ni ak ada terbace kat blog kwn ak pasal changing for the good.Ak mmg berniat nak tulis pasal topik ni..
Tp baru skang ade kesempatan..(mcm la bz sgt)..hahaha..

Ckp pasal changing for the good ni,ak ske sgt word HLOVATE dlm dye punye latest novel,VERSUS:

Buat ‘awak’ yg mahu berubah,
Berubahlah walaupun payah,
Berubahlah ke arah hidup lebih indah,
Hidup dan masa muda sekali cuma,
Sanggup nak sia-siakan tanpa redha-NYA?

Yup,to change mmg hard..Very2 hard..Lagi2 kalo nak change for the good and change from sumtin yg da jadi darah daging kita..huhu..But,kalo kite betul2 ikhlas,insyaALLAH,ALLAH akan bantu kita…nothing impossible kan..So,siapa yg terdetik hati nak berubah tu,berubah la cepat..Make a move!Jgn tangguh2..Takut nanti ALLAH tarik balik niat kite nak berubah tu…huhu~

Then,kalo nak berubah ni kite mesti kene kuat semangat..ISTIQAMAH..jgn cam2 hangat2 tahi lembu sudah..Doa kat ALLAH supaya ALLAH permudahkan urusan kita,tetapkan hati kita dan bgi kite ketabahan dan kesabaran dalam menghadapi segala cubaan dan dugaan..Syaitan akan selalu hasut kite,goda kite..Lagi2 kite ni nak berubah ke arah jalan ALLAH..lagi la dye galak flirt kite…

Nak berubah ni jugak kita xleh terlalu drastik..Ubah slow2..Kalo kite berubah terlalu drastik kemungkinan kite akan kembali balik ke diri kite yg lama pun secara drastik..xnak la camtu kan..So,kalo nak berubah tu slow1..Bak kate K.SUFI:

1)Jage solat kita..Khusyuk tu yg penting..Nak jage solat ni kite perlu ilmu.Ilmu perlukan guru.So,kite cari sum1 yg bley guide kite.Kalo xpun,beli buku yg bkaitan.Internet pun ade kan..hee~
2)Yang ni lebih khusus kepada pompuan..Jage Aurat kite.Start la dulu dgn pakai yg longgar2..paky tudung tu biar tutup dada..jgn dedah sane dedah sini..Then stokin..
3)Doa kat ALLAH..mcm yg ak ckp di atas sebentar td..=)

Huhu..bg ak,secara jujurnya,yg paling susah bagi ak adalah part aurat tu..Akn ngaku ak xdela tutup properly..huhu..kalo x,xdela ibu slalu bebel2 kat ak ckp pasal pakaian ak..huhu..Tp,mcm ak kate td nothing impossible..xsalah nak bergaya..asalkan menutup aurat.Tp nak bergaya pun jgn lebey2..biase2 sudeyh..hehehe..doakan ak ye wahai pembaca2 sekalian supaya dapat mengatasi part aurat ni..heheh=)

K la.ak rase da panjang da ak berceramah ni..hahaha..Last point,ak tau most of yg nak berubah ni mesti ade soalan2 yg terdetik di hati kite..Seperti..Nanti ade org kate asal dye ni??tibe2 je berubah..Nanti org kate ak ni skema la xikut trend la,apela…Nanti kawan2 ak mesti ejek2 ak cani,”Ey,ko mimpi ape ni tibe2 je berubah”.pastu dorg gelak2 kan..Persoalan2 inilah yg kdg2 menghantui kite sume tmasuk ak..

Tp dont worry wahai anda sume..
Biar org nampak kita skema,asalkan kite ikut skema ALLAH dan RASUL(^_^)

K..btw,marila kite same2 berubah..Kite xtau bape lame kite kat dunia ni..So,berubahlah kearah redha-NYA..takut x sempat je..huhu~Setiap detik kite perlu berubah dan muhasabah diri untuk kembali ke jalan-NYA..
You’ll never reach perfection because there’s always room for improvement.Yet all the way to perfection you’ll learn to get better

So,jom kite change for the good and increasekan kite nye faith ye anda semua..May ALLAH bless all of us~~

Salam..

p/s:Ak byk amik quotes from HLOVATE..so,ak suggestkan korg sume,bacela novel VERSUS..korg xkan menyesal!best!no jiwang2 karat k..dont worry..hehehe

JANJI YANG PASTI….

Salam…

Now,tga besuke suki di rumah…hehe…Stelah mengahdapi berbagai-bagai jenis paper…wee~
Btw,lately,mcm2 berita tentang kematian ak denga..Sampai ak jd cam takut..huhu…

Mati,
Satu bende yang pasti…
Semua yang hidup akan merasainya..
UNEXPECTED…
xtau bila…
xtau dimana…
Hanya DIA yang mengetahui…
Adakah kita sudah bersedia menghadapinya??

Semakin bertambah usia,
Semakin dekat kematian dgn kite…
Bak kate org..
Rumah kate pergi..
Kubur kate mari….
Sekali lagi tanye pade dri kite,
sudahkah kita bersedia???

Amalan kite ni…
Cukupke?
Hubungan kite dgn ALLAH??
Dah kukuh ke???
Blum lg hubungan kite dgn manusia..
Ngan ibu ayah kite..
Ngan kawan2 kite…
Ngan cikgu2 kite…
Ngan sumela…

Urm,
Tu baru hubungan kite dgn ALLAH ngan manusia..
Blum lg tgk dri kite..
Ahlak kite..
Amal ibadat kite..
Ya ALLAH…
Sesungguhnya ak insan yg lemah dan kerdil di sisi-MU ya ALLAH..

Jadi,bersamalah kite…
Same2 baiki diri kite..
Tingkatkan amalan kite..
Increasekan pahala…
Jauhi dosa..
Jauhi maksiat..
Hidup kita hanya sekali..
Jgnlah kite sia2kannye…
Sesungguhnya dr ALLAH kite dtg dan kpd ALLAH juge kite kembali..
Malaikat Izrail..
Sentiasa menunggu mase untuk mencabut nyawa kite…
Kerana mati tu mmg JANJI YANG PASTI!
-AIN-

May ALLAH bless…Salam…

Salam….

Urm,as usual the first thing yg ak nak ckp,ak mmg da lame xupd8 blog.=)Act,ak nak upd8 tp disebabkan WIFI kat sini tsgtla “lancar” pgerakannye,niat ak ni pun tbantut..hehe..
Btw,ak berazam,after this,every post ak,ak akan try letak input walaupun sk8.xnak la cakap2 benda yg bukan2 n merapu2 mcm sebelum ni.And,ape yg ak tulis kat every post ak adalah curahan idea ak semata-mata n ingin share ape yg ak tau,ape yg ak rase…Then,to every readers,hope dapatla memberi komen2 yg dapat mbantu..hee~~

Ok la..Kite straight to the point.Ak sebenanye da lame da terfikir pasal mende ni.Tp,xpernah nak suarakan or whatever yg seerti dgnnye.Urm,pasal anak2 zaman skarang….

Malam td,ak tgk la movie PAPADOM(baru bkesempatan nak tgk..hehe).And,ape yg disampaikan dlm movie tu,wat ak terfikir betapa agungnye kasih ibu dan ayah terhadap anak-anaknya.Ak pernah terbace dalam satu artikel,bahawa sesungguhnye cinta dan kasih ibu dan ayah terhadap kite ni,adalah CINTA TANPA SYARAT n KASIH TANPA SEMPADAN..

WHY???Urm,cube kite sume renung2kan balik..Ibu n ayah kita syg kat kite,dorg xpernah nak minx balasan ape2.Kalo kita wat salah pun,mereka ttp akan maafkan kita.Dorg ikhlas syg kite sbb kita ni anak dorg.Paling2 pun,ibu n ayah kite hanya minx kita ni berjaya dalam hidup dan jadi org yg berguna.Parents mane yg xsyg anak??Parents mane yg nak anak dye rosak??Sume parents kat dunia ni mengharapkan yg terbaik untuk anak-anak dorg.

Tp kite sebagai anak??Adakah kite juga mengasihi dan menyanyangi mereka seperti mana mereke syg kat kita?Kalo kite perhatikan,anak-anak selalunye bile xdapat ape yg dorg nak dr parents ,mule la nak memberontak.Bile kene tego sikit mule la wat muke etc.Sampai satu tahap bile dorg da berjaya,ade yg sanggup tinggalkan mak ayah dorg sorg2.x jaga dorg.Kenapa kite ni xleh nak jaga dorg bile dorg bile dorg da tue sedangkan dorg sanggup bsengkang mate jage kite dr kite kecik sampaila kite besar.Ak x ckp sape la.Tgk diri ak pun da cukup.Honestly,i’m not a good daughter for my ibu n my ayah.Sometime nak call ibu n ayah tu pun susah.Sdgkan ibu n ayah bukan nye nak ape.Denga suara kite n tau kite sentiasa igt pun da lebih dr cukup.Dorg xminx pun harta bende.Dorg hanya minx kite ni igt dan xlupe pade dorg.Tp kite??Dala nak SMS pun ssh,call apatah lg.Sampai kdg2 ibu n ayah yg call kite sbb dorg rindu kat kite.Anak2 ni minx topup reti,minx duit kat ibu ayah reti.Tp nak call tu punye la liat.Call org len xpe plak..Btul x??(Ni antara keje2 ak gak la..huhu..my bad..)Ya ALLAH!Ampunilah dosaku terhadap ibu dan ayahku…

Ade sstgh org,bile umur da meningkat,ade yg ckp,”Ak da besar!Ak xperlu da ibu n ayah lg nak jage ak..”.Bg ak,thats totally wrong!Kite ni even kita besar mane pun,selagi kite blum kahwin,kite ttp bawah tgngjawab dorg.Dorg tetap ibu ayah kite yg perlu kite hormat,yg perlu kite syg sampai kite mati.Buruk mane pun ibu n ayah kite,dorg ttp parents kite.Kalo dorg xde,xdenye kite dapat hidup kat dunia ni.So,ak rase kite sume belum tlambat lg utk mbetulkan ape yg tsilap.NOTHING LATE UNTIL WE DIE.Tunjukkan yg kite ni syg kat dorg.Jgn sampai bile dorg da xde,baru kite menyesal.Bukan sng nak jage anak.Kite blum lg jd parents,so kite xtau btpa pyhnye dorg nak bsrkan kte.Tp,sepayah mane pun,dorg ttp syg kat kite.Sebab cinta ibu bape thadap anak-anaknya adalah CINTA TANPA SYARAT!

Wasalam…

(p/s_I really miss my ibu n my ayah)

ibu n ayah..

KUCING OH KUCING…

Saya bukan takut kucing..
tapi FOBIA….huhu…
ske je tgk kucing comel2..huhu
tp like i said td i FOBIA…
huu~

SEBAB????
-pernah kene cakar
-pernah kene kejar
-dll…..

btw,saya minx maaf wahai kucing2..
bukan niatku untuk membencimu…

KAWIN OWH KAWIN~~

Salam..
Lamenye x upd8 kan..name je banyak cuti…hehe..

Kawin..Ain,bile nak kawin??hahaha..Nur Ain Wahidah nak kawin??lambat lg kowt..calon pun xde…plus i muda lg k..haha
Asal ak pilih topik kawin ni??wawawa
Tgk org ramai kawin sejak kebelakangan ni,ak pun trase nak kawen gak..hahaa(kalo ibu tau ni,kompem2 ak kene kate gatal ni=p)
Aritu g umah sheila,tgk kakak dye kawin,da trase da..Then,smalam Abqari n Mel lak kawin..mane ak xtrase teringin..hak2
Btw,sbelum lupe..

SELAMAT PENGANTIN BARU to KAK SHU&ABG MIE and AB&MELL

Tp,papepun,bile pk2 balik,kawin ni bukan mende men2..
Ak still byk lg tggngjawab..blaja pun x abis lg,jasa ibu n ayah pun x tbalas lg,and ak ni yg rasenye x layak lg untuk bgelar isteri..hehe
Ilmu x cukup lg..
Calon pun mmg xde..haha
Nanti2la Nur Ain Wahidah…
The time will come..Ur priority skang bukan mende ni..hee~
Pe ak ni merepek pasal kawin ni..haha..Act,xdela nak kawin skang pun..
saje je gedik2 post entry ni..hak2

Btw,to anone yg nak kawin,jgn lupe jemput ak k!
hee..k,salam..

wedding k.shu n abg mie

Tag Cloud