Just another WordPress.com weblog

CERITERA SYAWAL..=)

Salam..

SELAMAT HARI RAYA SUME!!!!Walaupun ak tau mmg da lambat..tp ok la kan drpd x wish langsung..hehehe

Hee…mcm biasa..NUR AIN WAHIDAH bukanlah seorg manusia yg rajin nak update blog dye..Keinginan tu ada tau,(betul,x tipu!!!)tp rase malas tu ish paham2 jela..hehe..Seronok bace blog2 org yg rajin update tu..Nak tunggu ak punye susahla jawabnye..huhu..Bile ak update bog tu maksudnye,hormon rajin terlebey la tu maksudnye..(yeke???hahaha)

Ok Ain.xyahla dok panjang2kan intro yg x best tu ok..(Oops!Baru intro ke???ish3)

Act,ak nak ckp or cite pasal ape ek..Haa..tula ak geram tu.Kalo time dalam klas,time lecturer tga mengajar tu,rasenye time tu kan idea mencurah2 bagai ke ladang gandum..Kononnye time tu dgn azam yang kononnye berkobar2:-

“OK..ak akan post cte yg best ni dalam blog ak..”

Tp tgkla ni..Bile da masuk dlm ruangan mengupd8 ni..idea yg kononnye best tu hilang entah kemana..hilang tanpa jejak..kalo ade pun berlari bertaburan..huu=(


Urm,k la ..nak cite2 bese je la..Input untuk post kali ini mmg kurang ataupun xde..So SORRY(bajet slama ni post ak sume ade input la kan..haha)

1)RAYA

-Raya taun ni ak rase cm bese je kot..xde bezenye ngan taun2 lepas.Rutinnya ttp same..Bermaafan,ziarah menziarahi,MAKAN n collect duit raye(ini plg best..hee)
-But yg tambah best sikit taun ni kan,ramai la plak kawan2 ak dtg raye umah ak taun ni kan..Yela ak ni ngan kawan2 ak sume dok jauh2..Bile dorg dtg rase appreciate sgt..Cheewah!Hahaha..Eh jap b4 that, RYHAN dikira jauh ke???haha..(han,sila jawab sendiri!haha)

ini family belah ayah ak at the first raya...

raya ke 2 with my sis...

raye ke 3 kat umh mak long..hee

raye ke 4 ngan dak2 skolah rendah ku...sakan x ak raye???haha

2)EXAM vs RESULT + ASSIGNMENT
-Balik2 UIA ku yg terchenta,kene menghadapi mid sem ADVANCED CALCULUS..huhu..da la kat umah mmg x sentuh lgsg A.C ni..sorry la DR.PAH..Saye berusaha(mcm tipu je) tp hati saye masih x lekat kat A.C ni..Ok,NUR AIN WAHIDAH sdg memberi alasan..haha.So,kesimpulannya,ak balik uia sabtu malam,ahad pagi tu baru la kalut2 nak study sampai la malam since esok nye iaitu pg isnin tu ak akan menghadapi xm..Padan muke ak!Sape suh wat last minit..(-_-)
-Pas,A.C tu,pulun lak UNGS n EDU nye assignment..Tp ALHAMDULILLAH,utk UNGS,ustaz postpone trkh hanta n EDU,DR.JOHDI xdtg..hehehe..So,dgn serta mertanya,tolak tepi mereka n kite ENJOY dulu!!haha..Tp kan minggu ni la yg harunya..huhu..xpe2..INSYAALLAH ak boleh..(version sedapkan hati)
-Result??xyah taula…tp ALHAMDULILLAH la lepas sume..But,ak kene struggle la untuk final ni!GO AIN GO!!!

3)OPEN HOUSE,JAMUAN RAYA
-Ok..mende yg no 3 ni adalah untuk menambahkan lagi lemak2 di dalam badan2 saye..Owh tidak…huhu..
-First open house ak g ialah umah bestfwen ak..RYHAN!!!hehe..Dgn bestnye,time tu ayah bg ak drive sendiri g umah ryhan..haha..Makanan umah ryhan komfemla sedap kan..Cume malu je nak amik byk2..hahaha
-Then balik uia.time weekend iaitu hari sabtu yg lepas,g umah MADAM NIK and umah MADY!!!Umah MADY adalah acara tahunan CTS..haha..Makanan kat umah dorg..uish seyes wat perut I kedepan ok..Tp xpela..setaun sekali..hahaha..Dan jgn x caye malam tu plak ak attend JAMUAN RAYE CTS!!Owh no!gile x gile..malam tu makan lagi..dgn semangat plak tu..huhu..Mane la badan ak ni x mcm tong(bak kata ibuku)huhu…
-Then,pasni INSYAALLAH ade lagi jamuan lain yg akan menyusul..hehe..JAMUAN RAYE BATCH!!hehehe..Untuk dak2 CTS 09 kite jumpa di sana ok!Make sure baju u all mlm tu glamour2 ok..x glamour pun xpe..u all dtg pun da dikira glamour da..hehehe

kat umah madam nik..gamba ni amik dr fb wan..hehehe

kat umah mady lak..hehe..gamba ni mady punye..hehe

So,memandangkan raye ni da melantak segala bagai,pasni kene berusaha sekeras2 nye untuk menurunkan berat badan!!!!Itu sgt perlu ok!!!!
Begitu juga dengan berusaha untuk memantapkan result2!!!
Doakan ak ok..Begitu juga ak doakan korg sume..Same2 lah kte ye..heee…

Salam

Advertisements

Comments on: "CERITERA SYAWAL..=)" (6)

  1. waaa!! rumahku rumahku! 😉

  2. make sure malam tu i dapat award tau…(nak menantu pilihan)…hahahahahahaha….

  3. salam…belogwalking^^

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: