Just another WordPress.com weblog

RINDU DIA…

Salam…

sape ni????

Eish..gamba sape ni ek???hee..tiba2 je ada gamba pompuan cun kat atas ni kan??hehe

Act,this beatiful girl ni adalah my MOST BELOVED FRIEND in this world…Her name is FARAHEEN HAZIRAH BT KHAIRUL AZHAR..selalunye org panggil dye FAIN(klik sini untuk ke blog dye..=))

THE FIRST MOMENT

Ak kenal Fain ni time ak form 2..time tu ak blaja kat TRANX lagi..Time form 1 ak pernah nampak jela Fain ni tp xpernah la nak tego..Hye2 Bye2 pun xpernah kot rasenye…hehe..Ak kenal dye pun sbb awal taun form 2,Fain berpindah ke bilik ak disebabkan ade kekosongan di situ..Time tu ak baru balik prep..Elok2 ak bukak pintu wajah Fain pun terpampang di depan mata tgah makan nasi lemak kalo xsilap(sebab katil dye depan pintu..Sah2 la ak masuk bilik trus nampak muke dye kan..hehe).Ak x igt la ape butir bicara kitorg dua time tu..Tp rase nye hati ak berdetik camni:

“Owh,ak ade roomate baru la…”

Itula first time ak bertego sape dengan dye…hee…

UNFORGETTABLE MOMENT..

And then,kitorg pun saling mengenali dgn lebih mendalam.Time form 2 tu,ak adela bermasalah ngan kawan2 ak.Yela dulu2 zaman2 ni kan kawan ber’GANG“.So,time tu kirenye ak bermasalah la ngan GANG ak tu.One of my bad memory la..huhu..Pastu,ak pun cam meluahkan isi hati ak ni kat Fain la…Fain la pendengar setia ak time ni.Seyes ak xleh lupa Fain.Time org sume bane ak,ko ngan kawan2 yg lain(AISYAH,ANIS,ESYA,SHARIDA,OSHEN) la sudi terima ak..Thx korg..MMuahx!And after kejadian ni la hubungan ak makin rapat ngan fain..=)

PROBLEM???

Tipu la kalo ak kate kitorg ni xpernah ade prob.Name pun manusia kan.Lagi2 girls yang sentiasa dikuasai emosi..So kitorg ni mmg pernah bermasalah.Problem ni xla besar sgt.Tapi merenggangkan gak la ak ngan Fain.Ak pun xtau la nape kitorg renggang.Ia berlaku secara tiba2.Time tu kitorg awal2 form 3.Ak ngan Fain macam wat hal masing2.Jarang da tego n gelak gile2 even kitorg still roomate.Ak xtau sebab ape.Maybe time tu masing2 terlampau bz ngan life masing2.Ak lebih byk spend mase ngan classmates ak n Fain pun same..Lebih byk menghabiskan masa bersama classmates dye.Tp kitorg xla gado tp cume x mesra macam dulu..

STILL FRIENDS YA!

Ak xtau macam mane kitorg leh rapat balik.Macam mane kitorg renggang macam tu gak la kitorg rapat semula..Sepanjang ak kat TRANX tu,ngan Fain la sweet memory ak.After that,kitorg xla hari2 ke hulu ke hilir same2,tapi kitorg leh la gelak balik cam dulu2..Alhamdulillah(^.^)

DEAR FAIN..

<~Ak seyes rindu setiap hari ahad time kite muda2 dulu(cam la skang da tua kan..haha).Ti</me tu la kita spend mase same2.G beli nasi ayam same2.Kire time tula kita payback weekdays kita yg x bersama tu..hee.Ak rindu saat tu..

~Ak rindu sgt time ko panggil ak kat klas nak balik bilik setiap kali abis prep..Ak rindu saat tu.

~Ak x kan lupe last day ak kat tranx.After ak packing barang2,kita baring same2 atas katil ak,borak2 sampai tertido..Bangun2,kite siap2 nak naik bas balik KL.Itula last day ak kat Tranx..Rindunye..huhu..

~Ak xpernah lupe kate2 ko dalam kad raye time form 3 tu..Time tu la baru ak tau yg sebenarnya ko pun syg kat ak macam mane ak syg kat ko..Itulah first time ko ckp ak ni kawan yg ko syg..(Da bergenang da air mata ni..)

~Even kita da x satu maktab,ak kat Jasin n ko kat Tranx ak xpernah lupe kat ko.Ak sentiasa igt ko.Ak rase happy sgt everytime dapat surat@poskad dr ko..THX DEAR..

~Skang,even kite jauh,bz dgn life masing2,ak still xlupe kat ko.Ko ttp kawan yg paling ak sayang..Even kite ssh nak jumpa,plan2 asik xjadi,ak still igt ko pai bile2..

~Walaupun sumtym ak ni irritating,ko still accept ak seadanya..THX n SORRY FOR EVERYTHING..
~LAstly,ak nak sangat ko tau..AK SAYANG SANGAT KAT KO!hee~~Ak hope kite nye friendship akan kekal sampai bila2..insyaALLAH…

US TOGETHER...

Sekian sahaja entry ak untuk kali ni..=)

p/s:-Ak syg kawan2 ak yang lain jugak tau..Thx guys for reading this…

Salam.

Advertisements

Comments on: "RINDU DIA…" (12)

  1. Awwww….. sedih aku bace ni Ain… 😦
    Thank you for being one of very few friends who appreciates me..

  2. wah wah…
    loving2 nye korang!!!

    btw,sy penah try tulis utk kawan laki2 sy…
    biler baca balik..
    GELI pulak!!!kesimpulannye x jadi post…haha

    hahahaha…so,juz nak cakap,post kamu BEST!!!

    p/S : thanks membuat lawatan di blog sy 🙂

    • hehehe…tq muz..post2 awk pun best jugak…
      btw,thx jugk wat lawatan kat blog saye ok..
      eh,tp kn ape salahnye tulis untuk kawan kamu tu…saye pernah je bace ade laki wat utk kwn dye..tp awak x yala tulis jiwang2..haha

  3. hahaha…xpela..sekali skala ape salahnye..hahaha..
    ke da selalu camtu??oops..haha

  4. hahaha…
    yang x lawa saya pandang la juge untuk membuktikan saya nie straight..
    🙂
    tapi x selama yg lawa la… :p

  5. hahahha…
    xde nak sian de…
    saya je pown pandang..dari golongan x kachak…
    diorang x heran pown… 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: